Directe begeleiding bij het aanvragen van uw huurtoeslag, eenmalige kosten!

Huurtoeslag berekenen

huurtoeslag

De hoogte van de huurtoeslag is niet voor iedereen hetzelfde, het is namelijk van verschillende factoren zoals uw leeftijd, uw inkomen en het inkomen van uw partner, uw spaargeld en het spaargeld van uw partner, het soort huurhuis en de maandelijkse huurkosten. Om te weten te komen hoe hoog de huurtoeslag voor u uit zal vallen kunt u het best de huurtoeslag berekenen. De uitkomst zoals u deze krijgt uit de berekening van de huurtoeslag is geen definitief bedrag. In de loop van het jaar kunnen er namelijk wijzigingen optreden. Er kunnen wijzigingen bij u of uw partner optreden, bijvoorbeeld een daling of stijging in het inkomen van u of uw partner, een grote verandering bij uw spaargeld of het verhuizen naar een andere huurwoning in de loop van het jaar. U kunt ook veel geld besparen op kosten waarvan u het eigenlijk helemaal niet verwacht, hebt u de posttarieven van 2014 al wel eens gezien? Door uw post op een slimme manier te verzenden, kunt u veel geld besparen.

Benodigde gegevens

Om de huurtoeslag te kunnen berekenen moet u enkele gegevens bij de hand houden. U hebt de volgende gegevens nodig bij het berekenen van uw huurtoeslag: De aanslag inkomstenbelasting of de jaaropgaaf van uw werkgever, recente bedrag (huurkosten) van uw huurwoning en als u een partner hebt waarmee u samen woont ook de inkomensgegevens van uw partner.

Uitleg van de stappen

De berekening van de huurtoeslag bestaat uit enkele stappen, in het onderstaande schema behandelen we deze punten stuk voor stuk met een korte uitleg:

– In het eerste scherm dient u het jaar aan te geven waarover u de huurtoeslag wilt berekenen, voor dit jaar kiest u bijvoorbeeld voor huurtoeslag 2013, indien u wilt kijken of u nog huurtoeslag tegoed hebt van verleden jaren kunt u dit in het menu selecteren, zo kunt u ervoor kiezen huurtoeslag 2010, huurtoeslag 2011 of de huurtoeslag 2012 te berekenen.
– In het tweede scherm moet u kiezen voor ‘huurtoeslag’ als de toeslag die u wilt berekenen. Indien u ook meteen de andere toeslagen wilt berekenen kunt u later het formulier opnieuw starten en kiezen uit andere toeslagen zoals de zorgtoeslag.
– In de volgende schermen dient u uw persoonlijke gegevens in te vullen, u moet hier onder andere uw leeftijd, uw inkomen en het inkomen van uw partner, uw spaargeld en de huurkosten van uw woning invullen.
– Zodra u alle gegevens hebt ingevuld kunt u de huurtoeslag berekenen door op ‘berekenen’ te klikken. De uitslag zoals deze uit de berekening komt is niet definitief maar slechts een proefberekening.

huurtoeslag

U kunt uw huurtoeslag hier berekenen